ATLAS IZGUBLJENIH KRALJEVSTVA

                                             

Već dugo sam u potrazi za nekom zgodnom, vizualno privlačnom i informativnom knjigom u kojoj ćemo moći pronaći informacije o Atlantidi – jer Jakob u zadnje vrijeme za tim ima velik interes. Nedavno je u našu kućnu knjižnicu stigla ova velika ljepotica u kojoj smo pronašli divne informacije o Atlantidi ali i drugim zanimljivim izgubljenim gradovima i civilizacijama, legendama i mitovima.

Čitajući ovu knjigu i proučavajući njene divne ilustracije svaki puta otkriti ćete nešto novo i zanimljivo, maštovito i očaravajuće. Više od 30 mitskih i legendarnih lokacija prikazano je u ovoj zbirci. Od Atlantide, Kartage i Troje, pa sve do babilonskih Visećih vrtova, izgubljenog grada Kalaharija,…

  
Na samom početku knjige možete pronaći kartu svijeta na kojoj se nalazi pregled mjesta koje možete istražiti u ovoj knjizi. Knjiga je podijeljena na kontinente i svako poglavlje počinje s uvećanom kartom kontinenta prikazujući lokacije koje se spominju u tekstu. Neka od tih mjesta samo su mitovi, ali za neka i dalje vjerujemo da su nekada postajala, samo ih više ne možemo pronaći… Većinu tih mjesta zapravo je nemoguće posjetiti u stvarnom životu, a li zato je tu mašta koja nema granica.. a uz ovu lijepu knjigu zaista možete maštati.

Hy – Brasil

Godinama je narod u Irskoj govorio o tajanstvenoj zemlji imena Hy – Brasil, koja leži nedaleko od irskih zapadnih obala u Atlanskom oceanu. Prema lokalnim legendama, to je čudesno mjesto, obično zavijeno u plašt magle, nemoguće vidjeti. Međutim, jedan dan, svakih sedam godina, mistični se veo povuče i otkrije divan krajolik planina i zelenih polja. Bogatstvo, slava, pa čak i vječni život može dočekati svakog hrabrog pomorca koji stupi nogom na taj zagonetni otok, bar tako priča kaže…

Svaka stranica bogato je ilustrirana, sadrže mnoštvo prekrasnih detalja koje vas zovu da ih proučavate. Tu se nalaze i razne zanimljivosti o određenom gradu koje će doprinijeti čaroliji čitanja ove knjige.

Temiskira: prijestolnica Amazonki

Amazonke su bile pleme srditih ratnica iz davne grčke legende. Stoljećima se mislilo da su mitska bića, ništa stvarnija od kentaura ili letećih konja. Arheolozi modernog doba pronašli su dokaze da su u antičko vrijeme uistinu postojale ratnice. Što se pak njihove prijestolnice Temiskire tiče, nikada nisu pronađeni nikakvi tragovi njezina postojanja.

Otok demona: fantomski otok uz kanadsku obalu

U 16. i 17. stoljeću misteriozno mjesto nazvano Otok demona ucrtano je na kartama Newfoundlanda u Kanadi. Prema legendi, dobio je ime po duhovima utopljenih mornara koji su prokleli njegove oštre hridi. Priča kazuje da su se mornari bojali iskrcati na taj otok. Umjesto toga, plovili su na sigurnoj udaljenosti držeći čvrsto svoje križeve, prestrašeno slušajući zagrobne jauke koji su odjekivali s maglovitih obala. Iako je moguće da su te priče preuveličane, postoji zapravo zbiljska priča o borbi za opstanak povezana s Otokom demona.

U knjizi se nalazi mnoštvo ovakvih zanimljivih priča koje zaista potiču maštu. Nama je odlična i uživamo u njenom listanju i istraživanju. Na samom kraju ovog divnog atlasa nalazi se pojmovnik koji će pobliže pojasniti neke pojmove kako bi snalaženje u tekstu bilo jednostavnije. Ovo je zaista jedna posebna knjiga, puna čarolije, mitova i legendi i svjetova koji samo čekaju da ih otkrijete! Svakako zavirite!

 

Autorica: Emily Hawkins

Ilustracije: Lauren Baldo

Prijevod: Kate Stijačić

Izdavač: Lulu premium knjga

Primjedbe

Popularni postovi