PEANUT JONES I OSLIKANI GRAD


Neke su priče ispričane, a neke nacrtane…

Knjiga koju sam stvarno željno iščekivala i jedva čekala pročitati je Peanut Jones i oslikani grad. I zaista sam uživala u svakoj stranici. A čarobna priča o Peanut počinje ovako…

Nakon misterioznog nestanka Peanutinog tate i ona i cijela njena obitelj moraju se prilagoditi novom životu bez njega. Koji nije baš sretan. Peanut mora promijeniti školu (u kojoj se više cijeni matematika od likovnog koji ona jako voli), njen brat koji se prije volio s njom družiti povukao se u sebe i ne želi ni sa kim pretjerano komunicirati, a ljigavi šef njene majke odvodi ju na večeru. Tu je još samo njena mlađa sestrica Liliput i novi ne- prijatelj Rockwell.

 

Jednoga dana u kutijici u kojoj čuva post - ite na kojima joj je tata crtao razne crteže Peanut pronalazi tajni pretinac i u njemu neobičnu olovku. Ubrzo otkriva njenu tajnu i prolazi iza tajnih vrata u koima se nalazi cijeli novi, neobični svijet – Peanut, Liliput, Rockwell i Doodle (nacrtani psić kojeg upoznaju u novom svijetu) upuštaju se u hrabru i opasnostima prožetu avanturu – spašavanja Oslikanog grada od strašnog gospodina White -a koji želi ukinuti svu boju i kreativnost i spašavanja njezinog oca koji izgleda također ima veze s ovim neobičnim svijetom.


Četvorka na svom putu upoznaje razne zanimljive likove, upada u razne pustolovine i pri tome se vrlo kreativno izražava. Čarobna olovka pomaže im u njihovom putovanju,  sve dok je ne izgube… a što će se dalje dogoditi tek trebamo otkriti….  

Prva knjiga ove trilogije zaista oduševljava. Jako mi se svidjela ne samo zbog čarolije, opasnosti, zabave, kreativnosti i ideje o priči općenito, nego i zbog toga što su skoro sve stranice popraćene zabavnim i simpatičnim ilustracijama koje fantastično nadopunjuju ovu priču. Jer tko ne uživa u dobroj ilustraciji? Likovi su jako lijepo opisani i smatram da se djeca, kojima je ova pustolovina prvenstveno i namijenjena zaista mogu s njima poistovjetiti. Ali vjerujte mi, i vi odrasli koji uživate u čaroliji dječje knjige uživati ćete u svakoj stranici.


Vrckava, maštovita i izrazito kreativna Peanut Jones uvući će vas u svoj svijet i neće vas puštati sve do zadnje stranice. A i onda ćete željeti još. I zato se nadam da će nastavak priče zaista biti ubrzo. Mi ga jedva čekamo. Imate velike preporuke za ovu ljepoticu.

Autor i ilustrator: Rob Biddulph
Prijevod: Ivona Širol
Izdavač: Mozaik knjiga, 2023. 


 

Primjedbe

Popularni postovi