Gušter koji je želio biti zvijezda

                                                     

Kada je izašla prva slikovnica ovog dvojca Miš lavljeg srca jedva sam čekala u nju zaviriti, i čim sam ju pročitala desila se ljubav koja se svakom novom slikovnicom sve više povećava. Nedavno je Profil za nas izdao i 6 slikovnicu po redu – Gušter koji je želio biti zvijezda. Najšareniju do sada.

Upoznajte Gogu Genijalca, guštera koji živi na jednom tropskom otoku  i koji misli da je centar svijeta.  Uvjeren je kako svojom glazbom uveseljava svoje susjede i kako je sjajan glazbenik. A to je naravno potpuno daleko od istine. Jednoga dana životinje koje su živjele u  njegovoj blizini i slušala Gogin performans svaki dan, odluče mu reći istinu.

Kap je prelila čašu,

tom gušteru LOŠE SE PIŠE –

Gogu i njegov pjevački dar

Nitko nije podnosio više!

  

Povrijeđen Gogo odlučuje otići i pronaći publiku koja će cijeniti njegov talent. I tako se u jednom trenu nađe u Crvenom klancu gdje je odzvanjao i u jeci mu se vraćao glas. Gogo je isprva bio u čudu – tko je taj drekavac? I tada mu jedan leptir otkrije gorku istinu.

Put do slave, reče mu leptir

Mašući krilima snažno,

Nije samo u onom što činiš 

već je kako to činiš jednako važno!

Slikovnice  autorice Rachel Bright i ilustratora Jima Fielda postale su obožavane u našoj kući a vjerujem i vašim domovima. Uvijek se veselimo njihovim simpatičnim i pomalo ekscentričnim likovima, njihovoj hrabrosti i ustrajnosti. I jednako kao i sve druge i ova slikovnica šalje nam jednu posebnu poruku, nit za kojom bi se trebali voditi u životu.

   

Da, mali je Gogo otkrio

Što prava veličina znači,

 da slava nije samo za jednoga jer zajedno smo jači.

 Kakav god bio naš put, što god da nas u životu čeka, 

sve što šaljemo u svijet, uvijek nam se vraća kao jeka.

 Dobivamo što damo! To bismo svi trebali znati... jer najbolje je u životu ljubav svima dati.

Gušter koji je želio biti zvijezda daleko je najšarenija slikovnica iz serijala, posebno su mi se svidjele te boje koje pršte na sve strane.  Mi ih obožavamo sve .


Autorica: Rachel Bright

Ilustracije: Jim Field

Prijevod: Ozren Doležal

Izdavač: Profil, 2023.

Primjedbe

Popularni postovi