ŠTO SAM SVE NAUČIO DO ŠKOLE (I TO SAM)

 

Slikovnica Što sam sve naučio do škole (i to sam) zainteresirala me svojim naslovom i čim je stigla na naš kućni prag s veseljem sam se bacila na čitanje. I ostala vrlo ugodno iznenađena. U ovoj slikovnici pratimo priču jednog predškolca koji nam govori što je sve naučio u svom dosadašnjem životu. Već sam početak slikovnice nasmijao me i nisam ni sumnjala da će i ostatak biti jednako dobar.

Kad sam bio jako mali mislio sam da je svijet počeo sa mnom, ali to nije baš istina. Prije mene svijet je bio kamenit, a u njemu su živjeli djedosaur i bakosaur. Nakon toga slijedilo je doba kada su se rodili djed i baka. U vrijeme mojih mame i tate svijet je bio crno – bijel, a potom sam srećom došao ja i donio boje.

Znate li da mama i tata nisu odrasli zajedno? I koja je to stvar vrijedna bijesa, suza i kazni? Znate li da se svijet dijeli na slikovnice i na Zapravo, s tim da slikovnice imaju ljepše boje a Zapravo ljepše mirise? Struja je naravno glavni neprijatelj djece, a vreba posvuda… odgovore na ova pitanja i još mnoštvo raznih činjenica o saznanjima jednog dječaka pročitati ćete u ovoj veseloj i zabavnoj slikovnici.

Dakle, Medo nije živ. Tako je, čuli ste me. Žao mi je što sam vam to baš ja morao reći, ali tako je to u životu. Medo nije živ, ne preziva se kao ja, i nije ga rodila moja mama. I prije mi je to spominjala, ali nisam je želi slušati. Medo je, moj najbolji kompić – igračka. Ah! Nažalost je istina.

Kroz cijelu priču autorica nam na humorističan način daje uvid u svijet jednog mališana i njegova otkrića. Nije uvijek sve onako kako se čini i super je neke stvari sagledati iz drugog, dječjeg pogleda na svijet, koji smo odrastajući pomalo zaboravili. Ova slikovnica vodi nas u taj čaroban, zabavni svijet u kojem smo svi u jednom trenutku bili.

Divne su mi ove slikovnice koje nude sasvim drugačiju perspektivu za mlađe čitatelje i nas odrasle kojim im te slikovnice čitamo. Užitak i smijeh je zajamčen za obje strane, garantiram.

 

DOB: 4+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 23

Autorica: Andrijana Grgičević

Ilustrirala: Vanda Čizmek

Izdavač i cijena: Ibis grafika, 2020. – 99,00kn



Primjedbe

Popularni postovi